Activiteiten - Email-lijsten

De Stichting Platform Samenwerking Nederland-Oekraïne verleent aan haar platformdeelnemers/abonnees op Oekraïne Magazine een speciale service, namelijk het verzorgen van twee email-lijsten ('elektronische mailboxen') van de group service van Yahoo.com. Daarmee wil de stichting de platformfunctie nog meer gestalte geven.

1. Algemene email-lijst

Deze lijst is de zogenoemde gewone of algemene mailinglist, dus uitermate geschikt voor onderlinge communicatie. Hierop kunt u als deelnemer allerlei vragen stellen, mededelingen doen of discussies opstarten. Deze mailbox blijkt in de praktijk goed te voldoen, daar steeds blijkt dat er voldoende reacties komen. Deze mailbox is zeer nuttig voor alle platformdeelnemers, daar hierin alle onderwerpen ter sprake kunnen komen.

U kunt zich voor deze mailbox aanmelden door een email te sturen naar:
spsn-o-subscribe@yahoogroups.com of naar de listmanager List manager SPSN-O onder vermelding van naam en woonplaats.

2. Email-lijst voor deelnemers met Oekraïense partner

Deze lijst is speciaal in het leven geroepen voor mensen met een Oekraïense partner, in Nederland of nog in Oekraïne wonend. De groep met Oekraïense partners heeft een eigen gezicht binnen onze stichting en is actief. Ook in deze groep wordt veel informatie uitgewisseld, dus zeer nuttig voor deelnemers met een Oekraïense partner of mensen die nog 'in de procedure zitten'.

U kunt zich voor deze mailinglist aanmelden door een email te sturen naar:
spsn-o-partners-subscribe@yahoogroups.com of naar de listmanager List manager SPSN-O onder vermelding van email-lijst 2 + uw naam en woonplaats.

Algemeen

  • Mocht u nog geen platformdeelnemer zijn, meldt u zich van even aan via het formulier op de pagina 'Deelnemer worden'.
  • Wanneer u zich voor een of beide email-lijsten hebt aangemeld en wij hebben kunnen vaststellen dat u platformdeelnemer/abonnee op Oekraïne Magazine bent, dan ontvangt u van de listmanagers een bevestiging met de spelregels/gebruiksaanwijzing voor de mailboxen.
  • Wij raden u met klem aan om, wanneer u zich aanmeldt voor de partners email-lijst (mailbox 2), dit eveneens te doen voor de algemene emaillijst (mailbox 1), daar hierin geregeld nuttige informatie voor u kan verschijnen.

Instellingen en archief

Sommige deelnemers vinden het niet prettig als ze continue losse email-berichten van de SPS N-O emaillijsten binnenkrijgen. Daar is redelijk eenvoudig wat aan te doen. Ga naar http://groups.yahoo.com/group/spsn-o en daar vindt u een schat aan instellingsmogelijkheden om het ontvangen en versturen van berichten aan uw wensen aan te passen.

Onder [ Edit My Membership ] vindt u:

Message Delivery
[ ]  Individual emails.  Send individual email messages.
[ ]  Daily digest.  Send many emails in one message.
[ ]  Special notices.  Only send me important update emails from the group moderator.
[ ]  No email.  Don't send me email, I'll read the messages at the Website.

Degenen die graag alle berichten zo snel mogelijk en los willen ontvangen, moeten de eerste optie aanvinken. Indien u daar geen prijs op stelt bieden de tweede en derde optie hier interessante mogelijkheden. Bij de tweede optie, ontvangt u de hele discussie van een dag in éé enkel bericht. Daar kijkt u dan vluchtig doorheen, op zoek naar wat u interesseert.
De derde en de vierde optie stellen u in staat om helemaal geen berichten in de eigen mailbox te ontvangen, maar om bijvoorbeeld via de webinterface van yahoo berichten te lezen. Dat doet u door vanuit dezelfde webpagina http://groups.yahoo.com/group/spsn-o op de optie 'messages' te klikken. Wanneer dan een bepaalde discussie u niet aanstaat, slaat u hem simpelweg over.

Ook voor de partners-mailinglist bestaat een pagina waar u bovenstaande opties naar wens kan instellen en u het archief kan raadplegen. Surf dan naar http://groups.yahoo.com/group/spsn-o-partners. De instellingen van de twee lijsten zijn onafhankelijk van elkaar, u kunt dus bijvoorbeeld bij de ene lijst alle berichten direct en de anderen via een dialy digest ontvangen als u dat wilt.

Overigens moet u om van bovenstaande mogelijkheden gebruik te kunnen maken, wel beschikken over een YahooID. Het hebben van een YahooID is sowieso handig, omdat u dan ook toegang hebt tot het uitgebreide archief dat we met z'n allen in drie jaar hebben opgebouwd. Indien u ondanks de aanwijzingen op de pagina's van yahoo er niet in slaagt een YahooID aan te maken, neem dan contact op met de beheerders ('listmanagers') van de mailinglijsten.

Listmanagers

Wanneer er, ondanks deze toelichting, bij u nog vragen rijzen, schroomt u dan niet contact op te nemen met een van de listmanagers: